10 anys tot rient i tot cantant

Aquest any 2024 fa 10 anys que Les Anxovetes vam fer el nostre primer concert. Una mica abans, l’estiu del 2013, el projecte es va iniciar formalment. Així que aquest any estem de celebració i ho volem compartir amb totes vosaltres amb un nou espectacle, per commemorar aquests 10 anys de vida.

Aquí us compartim un breu resum d’aquests 10 anys i que esperem que en puguin ser molts més, sempre al vostre costat.

Sessió fotogràfica (2022) ⸻  
Sessió fotogràfica (2022) ⸻

Els inicis

Tot va començar l’estiu del 2013 quan la Tona, veient les havaneres de Calella de Palafrugell amb la seva família, va exclamar “Ostres, per què no faig un grup d’havaneres en femení?”. Tot seguit en Gerard, el seu germà, va respondre-li amb un to mofeta: “Doncs si tu fas aquest grup, jo ja he pensat com us podríeu dir: Les Anxovetes!”.

La llavor ja estava plantada; era qüestió de temps! A més, el pare de la Tona, en Pere, ja havia estat membre d’un grup d’havaneres, el Grup Voramar, i per tant les havaneres eren ben presents a casa dels Serra Gafarot. Així doncs, tots els ingredients ja estaven a punt per començar a coure un projecte amb la mar i les havaneres com a ingredients principals.

El juliol del 2013 vam fer el primer assaig a Can Pont, Llambilles. L’havanera escollida per començar aquesta nova aventura va ser “La balada d’en Lucas”. A la primavera del 2014 van arribar les primeres actuacions.

Primeres actuacions (2014) ⸻
Primeres actuacions (2014) ⸻
El primer assaig (2013) ⸻

Consolidació i internacionalització

El nombre d’actuacions anava incrementant estiu rere estiu i també les actuacions fora de Catalunya: Getxo, Xàbia, Alacant, València, Mallorca, França, Eslovènia, Dinamarca. L’any 2017 vam fer un pas endavant amb la participació a l’Smithsonian Folklife Festival, celebrat a Washington. També vam tenir el plaer d’actuar a la Cantada de Calella de Palafrugell i al Palau de la Música, entre altres llocs representatius.

Platja d'Aro (2017) ⸻
Washington (2017) ⸻
Washington (2017) ⸻
Calella de Palafrugell (2017) ⸻

Nous reptes i projectes

Les inquietuds musicals i artístiques de la formació de seguida van prendre forma amb la incorporació de nous espectacles que anaven més enllà de la cantada d’havaneres tradicional: Pla Vs Welles The Beatles A Cappella Tribute, coproduïts juntament amb el Festival A Cappella de Girona i el grup de barbershop The Hanfris Quartet, així com (d)ones i Ondina, espectacles de producció pròpia.

The Beatles Tribute (2018) ⸻
Ondina (2020) ⸻
Ondina (2020) ⸻
(d)ones (2019) ⸻
Espectacles (d)ones Les Anxovetes
Nou espectacle

10 anys de música i mar

Un espectacle original, ple de música i emoció.

Contractació i més informació

Moltes gràcies per seguir-nos!

Durant 10 anys hem omplert el nostre sarró de vivències, converses i mirades…

Ara és moment de palpar-lo, acostar-lo a l’orella, prendre una alenada d’aire fresc i deixar que en brolli la millor tonada, la més esperada.

L’ona recula, el pedregar rodola i cada espetec, cada nota que neix n’és una de vosaltres.

Continuarem arremangades, amb l’aigua fins als turmells i plegades seguirem vogant per arribar a bon port.

Ara doncs, som nosaltres qui dempeus us donem les gràcies per omplir-nos el sarró durant aquests 10 anys amb les notes de cadascuna de vosaltres.

Les Anxovetes, 10 anys.